roemenie-54

Roemenië

Het is inmiddels al weer 1,5 week geleden dat we terugkwamen uit Roemenië, waar we twee weken hebben doorgebracht. Het grootste deel van onze vakantie verbleven we in het stadje Onesti. Dit ligt in het armere deel van Roemenië en is daardoor niet erg toeristisch. Wij kregen de kans om hier te verblijven en ik heb er zeker geen spijt van gehad. We hebben twee hele mooie weken gehad waarin we niet alleen genoten hebben van de omgeving, maar ook voor even mee hebben gekeken in de cultuur van deze omgeving. We hebben veel echte armoede gezien en het was daardoor af en toe best heftig. Daarnaast hebben we ook vakantie gevierd: een dagje zwembad, de bezienswaardigheden in de buurt bezoeken etc. Het contrast tussen arm en rijk is heel groot, wat soms wel schokkend was. Dit gaf onze vakantie voor mij juist wel een stukje meerwaarde.

Toen ik net thuis was zat ik echt in een soort cultuur shock. Toen ik mijn kledingkast opendeed realiseerde ik me opeens hoe asociaal veel kleding ik heb. Ook andere ‘kleine’ dingen gingen opeens veel meer opvallen. Deze reis heeft mij nog meer laten zien hoe gezegend ik ben.

Anyway, ik wil heel graag wat foto’s met jullie delen. Ik heb geprobeerd om de sfeer en het straatbeeld zo goed mogelijk te vangen. Om heel eerlijk te zijn schaamde ik me af en toe een beetje om met mijn camera rond te lopen, dus die is niet altijd mee geweest.

Het zijn trouwens iets meer foto’s dan normaal, maar ik had last van keuzestress ;).

roemenie-6

roemenie-8

roemenie-7

roemenie-3

roemenie-2

roemenie-14

roemenie-11

roemenie-10

roemenie-24

roemenie-22

roemenie-19

roemenie-26

roemenie-25

roemenie-37

roemenie-41

collage-1

roemenie-39

roemenie-43

roemenie-45

roemenie-48

roemenie-49

collage-4

roemenie-54

roemenie-53

collage-5

roemenie-60

roemenie-56

roemenie-57

roemenie-55

roemenie-68

roemenie-67

roemenie-61

Roemenië is een prachtig land, dat wil ik nog even benadrukken. Al zit je een uur lang in de auto is het geen moment saai, want er is altijd wel iets te zien. Het is geen gangbaar vakantieland, maar ik vind het echt een aanrader!