boekarest-14

Boekarest | travel guide

Hi,

Ik weet dat ik nu zou moeten schrijven over de herfst en over kruidnoten, gebreide truien en warme chocomel. Voordat ik daar aan begin is er echter iets anders dat al een tijdje op mijn to-blog lijstje staat: Boekarest! De laatste twee dagen van onze vakantie in Roemenië spendeerden Nick en ik in deze prachtige stad. 

boekarest-12

boekarest-13

boekarest-6

boekarest-20

Boekarest wordt ook wel mini-Parijs genoemd, en wanneer je er rond loopt begrijp je direct waarom. Prachtige architectuur, fonteinen, veel bruggen en er zelfs een mini variant van de Arc de Triumph. Ook zijn er voldoende leuke dingen om te bezichten en te ondernemen. Een tip van onze taxichauffeur: ‘ontdek het groen (de vele parken) in de stad’.

To see | parlementspaleis

Wat de Eiffeltoren is voor Parijs, is het parlementsgebouw voor Boekarest. Je kunt deze niet missen (en dat wil je waarschijnlijk ook niet). Het is het grootste gebouw van Europa en is helemaal symmetrisch. Wij hebben ervoor gekozen om ook in het paleis te gaan. Helaas ben je verplicht om je aan te sluiten bij een rondleiding, zelf rondlopen is er niet bij. Ook in het paleis is het prachtig: veel marmer, luxe vloerkleden en gordijnen, immense kroonluchters en ook hier komt de symmetrie terug.

boekarest-2

boekarest-17

boekarest-21

boekarest-22

To do | botanical garden

Onderweg hadden we al gezocht naar bezienswaardigheden in Boekarest. Toen we op internet deze tuin tegenkwamen was ik meteen enthousiast. De botanische tuin lag op ongeveer 20 minuten loopafstand van ons hotel dus besloten we er heen te lopen. Volgens mij betaal je iets van 1 euro entree, maar dat weet ik niet meer helemaal zeker. Wat ik wel zeker weet is dat het een aanrader is. Prachtige bomen, bloemen en cactussen (!). En eindelijk kon ik een foto maken van mijn ring in de cactustuin.

boekarest-31

boekarest-33

boekarest-29

boekarest-30

To do | Cismigiu park

Toen wij in Boekarest waren, eind augustus, was het rond de 30 graden in de stad. Nick had al eerder voorgesteld om te gaan varen of waterfietsen maar ik was bang dat het ons een halve dag zou kosten. Toen we ons door de taxi af lieten zetten in een park om daar wat te gaan eten bleek dat we in het Cismigiu park waren waar je ook kon varen met een roeibootje. Het ziet er heel romantisch uit maar het was vooral super grappig. We zagen mensen op first date die amper vooruit kwamen en gillende meisjes die steeds bijna botsten.

boekarest-35

boekarest-34

To eat | pescarus

Dit toffe restaurant aan het water ontdekten we per toeval. Wat een heerlijk plekje is dit! We zaten buiten op het terras en overal hingen lichtjes. De styling was zooo tof en zelfs de outfits van de bedienden waren daarop afgestemd. Het was een iets luxer restaurant, ook qua menukaart, en het eten was echt heel goed!

boekarest-24

boekarest-26

boekarest-25

boekarest-27

In welke steden ben jij allemaal geweest?